JĀ? vai NĒ? – ATBILD ĶERMENIS

Šo interesanto testēšanas sistēmu izstrādājis vācu ārsts, enerģētiskās medicīnas pionieris Uve Albrehts. Viņa metodes ir interesantas ar to, ka uzmanība netiek veltīta tikai cilvēka organisma fiziskajam stāvoklim. Doktors Albrehts savā praksē savienojis mūsdienu klasiskās medicīnas sasniegumus, Senās Ķīnas dziednieku metodes, osteopātiju, psihoterapiju, holistisko medicīnu un daudz citas tehnikas. Par savu galveno uzdevumu vācu mediķis jau pašos pirmssākumos uzskatīja tādas metodes izstrādāšanu, kura palīdzētu cilvēkam patstāvīgi tikt skaidrībā ar samilzušām problēmān – kā psiholoģiskajām, tā arī saistītām ar fizisko stāvokli. Pirmie pētījumu rezultāti izrādījās pārsteidzoši: vairāk nekā pusei Zemes iedzīvotāju pastāv disharmonija starp saprātu un zemapziņu. Vēl ap 30% “sastinguši” nosacītā līdzsvara stāvoklī, bet atrodas pastāvīgos draudos zaudēt veselību un dvēseles mieru. Un tikai apmēram 15% iedzīvotāju atrodas harmonijā. Ar “harmonisku esību” saprotams diezgan plašs jēdzienu spektrs: spēja ieklausīties savā organismā un reaģēt uz negatīvām izmaiņām, prasme veikt izvēli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par sekām, spēt saprast un pieņemt citus, meklēt un atrast kaut ko savu, u.t.t.

Uves Albrehta izstrādēs pamata metode balstās uz praktisko kinezioloģiju– medicīnas nozari, kura deklarē to, ka vismazākās izmaiņas muskulatūras tonusā, ķermeņa kustībās var tikt “nolasītas” un, sekojoši, tās var traktēt kā zemapziņas “balsi”. Daudzie testi, kurus veicis vācu ārsts, un simtiem atsauksmes no tiem, kuri veiksmīgi pielietojuši doktora piedāvātās tehnikas, pierāda šīs metodes efektivitāti. Bet pats galvenais, ka U. Albrehta testi neprasa nekādu papildus aprīkojumu un speciālu apmācību!

* * *Ja es būtu koks, tad līgotos vēja brāzmās, uzņemtu saules staru gaismu, dzertu ūdeni, kas ir visapkārt un dzīvotu ar rētām no naža, ar kuru grieztas sirdis stumbrā.Ja es būtu ūdens, tad ļautos straumei. Un savienotos ar citiem ūdeņiem, un pārvērstos tvaikos karstumā un ledū – aukstumā. Ja es būtu putns, tad spētu lidot, staigāt, un reizēmpat nirt. Tad es būtu brīvs un varētu doties, kur gribētos. 

Bet es esmu cilvēks.Un kamēr esmu cilvēks, man vienmēr ir izvēle – darīt kaut ko vai nē, kad to darīt un kā. Ikvienā brīdī varu nonākt krustcelēs, un man vajadzēs pieņemt lēmumu. Reizēm es pieņemu labus lēmumus, reizēm – nē. Dažreiz ieklausos intuīcijā, bet citos gadījumos ļaujos balsīm no ārpasaules mani vadīt. Viss pārējais ir sakritība. Ja es izvēlos drošu maršrutu, vienmēr ir vairāki galvenie ceļi. Ja gribu ieelpot brīvības svaigo gaisu – ir zaļas šķersielas, bet ja gribu plūkt puķes, ir ziedošaas pļavas. Bez tam, mūs var vadīt mūsu iekšējā gudrība. Tā izpaužas mūsu instinktos, nojausmās, vīzijās, mūsu ceļojumos iekšējā, sakrālā telpā jeb Visumā…

Bet varam apzināti lietot dažādas metodes un tehnikas. Un viena no tām ir tests par roku garumu, kurš mainās, kad mēs sakām “jā” vai “nē”.

                  “JĀ” VAI “NĒ”, BET NEKAD – “IESPĒJAMS”

Stāvoklī var vai nu būt, vai nē – neiespējami būt “mazliet stāvoklī”. Restorānā jums jāveic izvēle un jāpasūta noteikti ēdieni. Krustojumā nevarat izkustēties no vietas, ja neizvēlaties virzienu. Tā ir mūsu dzīves realitāte. Ikvienā situācijā nepieciešams pieņemt lēmumu:

  • Kas man šodien jāvelk mugurā?
  • Ko man apēst brokastīs?
  • Vai man šodien jādzer kādi vitamīni?
  • Kāds būs šodien visātrākais maršruts? Vai tomēr kaut kur būs sastrēgumi?
  • Kas man pirmkārt jāizdara darbā?
  • Kas jānopērk veikalā, bet no kā vajadzētu atteikties?
  • Kā man izdaiļot savu mājokli?
  • Vai nepieciešams ārsta apmeklējums un konsultācija par muguras sāpēm?
  • Vai šovakar iet uz kino vai…?

Jautājumi, jautājumi, jautājumi un pastāvīgi lēmumi – tā ir mūsu realitāte. Mūsu brīvības cena ir atbildība par sevi un savu rīcību.

ĶERMENIS ATBILD

Mūsu ķermeņi spēj runāt. Un tas nekad nemelo. Zosāda, auksti sviedri, seksuāls uzbudinājums, paātrināta sirdsdarbība uztraucoties, žāvas un šķavas attīroties no neharmoniskām enerģijām, baiļu izsauktas iekšējas svārstības, – tie visi ir veidi, kādos ķermenis vēršas pie mums. Bet var panākt daudz ciešāku saikni ar ķermeņa apziņu. Ja mēs sakām: “Es nevaru tam pretoties!”, tad mūs dara vājākus ne tikai mūsu pretošanās vilinājumam, tāpat paliek vājāki arī mūsu muskuļi. Mēs sastāvam no daudziem ritmiem: sirds ritma, elpošanas ritma un vēl daudziem citiem, par kuriem neraksta parastajās medicīnas grāmatās. Un šie ritmi mainās. Pastāv galvaskausa elpošana un mūsu mugurkaula elpošana – kraniosakrālais ritms. Mūsu aknai tāpat ir savs ritms, tas pats attiecas arī uz nierēm. Katram orgānam ir savs ritms, sava vibrācija, un neviens no šiem ritmiem nav nemainīgs. Kad pārdzīvojam stresu vai atrodamies līdzsvarā, mūsu elpošana un sirdspuksti kļūst ātrāki vai lēnāki. Tieši tāpat mainās galvaskausa elpošanas ritms, kā arī ikviena orgāna ritms mūsu ķermenī. Mēs līdzinamies instrumentam, kurš pareizi noskaņots, šķiet ļoti skaists un harmonisks. Bet kad skaņa kļūst neharmoniska, tas skan vienkārši briesmīgi. Matemātikas terminus: kad jūtamies līdzsvarā un harmonijā, mūsu vibrācija ir sinusoidāla. Kad jūtam stresu un atrodamies disharmoniskā stāvoklī, ritms virzās uz augšu un lejup un izskatās kā zobaina līkne. Bez harmonijas un disharmonijas papildinājumā ir vēl trešais stāvoklis: inertums. Šajā gadījumā, kaut oficiāli neskaitamies miruši, bet nevar teikt, ka esam pilnīgi dzīvi. Mēs vienkārši funkcionējam izdzīvošanas režīmā. Un tas nebūt nav retums: pēc pētījumu rezultātiem 26% no visu iedzīvotāju skaita atrodas šajā stāvoklī. Un tas nozīmē, ka tikai 15% cilvēku uz šīs planētas izdodas dzīvot harmonijā. Šie cilvēki ir skaisti no iekšienes, jo izstaro īpašu gaismu. Viņi spēj justies labi, būt laimīgi un veseli visos līmeņos: fiziskajā, mentālajā, emocionālajā un enerģētiskajā. Diez vai to domāja Radītājs, radot cilvēkus… Apmēram 85% cilvēku ir nelaimīgi…                                   Kad būsiet sabiedrībā, uzmanīgi ieskatieties cilvēkos – cik daudzi no tiem atrodas līdzsvarā?

INTUĪCIJA

Tā ir mūsu spēja kaut ko just, neuztverot to apzināti ar redzes, dzirdes, taustes, ožas un garšas palīdzību. Tā ir bagāta ar iespaidiem un izteiksmes veidiem, kas izpaužas kā jūtas un sajūtas, kā zināšanas par kaut ko, kas notiek mūsos, nojausmas par kaut ko, iespaidi, kā jūtas un domas par citiem cilvēkiem, kā gaišredzība, ‘insaits’ un telepātija. Mūsu intuīcija ir jūtas, kuras bieži uzskata par zudušām, sadegušām inkvizīcijas ugunskuros. Bet – kā nevar iznīdēt mīlestību, tā arī intuīcija saglabājusies ikvienā cilvēkā. Tā bija vienkārši pakļauta iekšējam liegumam, tā slēpjas aiz visiem blokiem, eksistējošiem mūsu dzīvē. Intuīcija palīdz mums atšķirt patiesību no meliem un noteikt, kādu dzīvi jādzīvo. Ķermenī intuīcijai nav atbilstoša orgāna, tāda kā acis, ausis, mēle vai āda. Pēc būtības tāds orgāns mūsu iekšējai gudrībai ir viss ķermenis. Caur to mēs saņemam daudz svarīgu zīmju. Pastāv arī mūsu muskuļu sistēmas reakcija. Tā rodas vienmēr un strādā visiem cilvēkiem vienādi. To var ļoti labi novērot dažādās dzīves situācijās: tā izpaužas kā izmaiņas roku garumā.

 MUSKUĻU REAKCIJAS TESTS

Tam pamatā ir neiroloģisks muskuļu reflekss, kad vienā ķermeņa pusē muskuļi atbrīvojas un savelkas otrā pusē. Tieši tādēļ testa laikā roku garums ir atšķirīgs. Tā ir ķermeņa atbilde uz stresu. Šajā gadījumā smadzenes vada muskuļus ar neiropeptīdu palīdzību ar ātrumu 1500m sekundē, kā rezultātā stiprie muskuļi pēkšņi atbrīvojas. Tests savieno prātu un sirdi. Tādā veidā sirds var dot skeptiskajam prātam zinības, kuras nevar uztvert loģiski. Šī testa autors ir beļģu osteopāts Rafaels van Ašs, kurš to atklāja nejauši, izmeklējot kādu pacienti. Šodien tūkstoši ārstu to pielieto savā praksē. Tā ir visjūtīgākā testēšanas sistēma ar daudz dažādām īpašībām:

  • ikviens to var lietot patstāvīgi;
  • tā vienmēr ir ar jums, lai kur jūs nebūtu;
  • to var lietot pat bērni;
  • parāda, ka esam zaudējuši iekšējo līdzsvara sajūtu;
  • tas darbojas, pat ja esam panikā vai ciešam no alerģijas.

                          

KAS ATBILD UZ TESTA JAUTĀJUMIEM?

Sākumā varētu domāt, ka atsaucas mūsu prāts. Bet šis apgalvojums ir pretrunā ar sekojošiem faktiem.

  1. Tests teicami strādā ar cilvēkiem komā. Neviens nesāktu nopietni apgalvot, ka saņemtās atbildes nāk no prāta. Un tam ir nopietns pamats, jo komas stāvoklis tiek traktēts kā bezsamaņa.
  2. Tests strādā attiecībā uz kaķiem un suņiem, un daži ārsti to izmantojuši pat ar zirgiem.
  3. Tests strādā ar cilvēkiem un dzīvniekiem, pat ja testa jautājums vienkārši uzrakstīts uz papīra lapas un novietots uz cilvēka vai dzīvnieka ķermeņa, kā arī kad neatkarīgs testētājs tikai domā par uzdodamo jautājumu.
  4. Tas strādā, kad pārbaudāmais guļ.
  5. Notestēt var pat zīdaiņus.
  6. Bieži atbilde ir pilnīgi pretēja tam, ko domā pats cilvēks.

 

Tas viss apstiprina viedokli, ka atbilde nenāk no prāta sfēras. Vienīgais atbildes avots un mūsu dialoga partneris paliek zemapziņa. Ir vēl viens interesants fenomens: apmācīti testētāji saņem vienu un to pašu atbildi no viena pārbaudāmā uz kopīgu visiem jautājumu, nezinot par citu rezultātiem. Tests strādā ne tikai jautājumos par cilvēkiem, bet arī jautājumos par dažādām situācijām un projektiem. Tas noved pie jautājuma par to, vai eksistē atsevišķi katra cilvēka zemapziņa vai tas ir kopīgs enerģijas lauks, kas apvieno visu cilvēku zemapziņu. Vienīgais, ko var konstatēt noteikti – mums neatbild prāts.

TESTA LIETOŠANA

Nākamie vingrinājumi palīdzēs saprast, kas nepieciešams testa lietošanai, un sākt pārliecināti to praktizēt.

  1. SFĒRISKAIS REDZĒJUMS

Lai saņemtu uzticamus pārbaudījumu rezultātus, jums būs nepieciešams jauns redzējuma tips. Būs jāiemācās paskatīties uz jautājumu no ārpuses. Tāpat tas nozīmē redzēt sevi no malas, ja tas, ko gribat zināt ar testa palīdzību, skar jūs.

Cik ilgi cilvēki ticēja, ka Zeme ir plakana un atrodas Visuma centrā, bet Saule riņķo ap Zemi? Tas notiek, kad mēs skatamies uz kaut ko tikai no savām pozīcijām, neizmantojot neatkarīgu redzējumu no ārpuses. Lai testa rezultāti sniegtu patiesību, pirmkārt nāksies apgūt jaunu redzējuma veidu. To sauc par sfērisko redzējumu. Ļoti grūti ir paskatīties uz sevi no malas, pilnība atdaloties no sevis, it kā mūsu personīgais liktenis mūs nemaz neuztrauc. Parasti mēs skatamies uz problēmu tikai no sava skatu punkta, tas ir – redzam tikai nelielu patiesības daļu, bet pārējie cilvēki to redz citādu. Lai apgūtu sfērisko redzējumu, jums jāiztēlojas, ka stāvat lielas sfēras centrā. Sfēras apvalks sastāv no acīm, ar kurām varat sevi vērot. Vēl var iztēloties, ka esat Zeme un skatīties uz sevi no visām pusēm, it kā zvaigznēm būtu acis. Apgūt sfērisko redzējumu nav viegli. Dažiem tā ir visgrūtākā testa daļa, tāpēc, ka testētājam obligāti jāizpilda šī tehnika pārbaudei. Kā tas notiek?

1.Paskatieties uz ziedu pušķi. Tad skatieties tikai vienā punktā – uz lapu, ziedu vai pumpuru. Koncentrējaties tikai uz to.

2.Tagad mainiet redzes punktu. Iztēlojaties, ka varat redzēt šo pušķi no visām pusēm – no priekšas, no aizmugures, no augšas un apakšas – un tas notiek vienlaicīgi. Tas izrādās iespējams, kā tikko pārstājat skatīties pušķa vienā punktā un koncentrējaties uz lauku, kas atrodas apkārt puku pušķim, it kā censtos ieraudzīt tā enerģētisko lauku.

3.Tagad mēģiniet vairākas reizes pārslēgties no vienas koncentrēšanās uz otru, mainiet savus skatu punktus.

Tikai tad, kad iemācīsieties skatīties šādā veidā, varēsiet patiešām ticēt testa rezultātiem. Tas nozīmē, ka vairāk neskataties un nevērtējat no sava, ierobežotā skatu puncta, salīdzinot ar citu cilvēku viedokļiem, tā vietā jaunais redzējums kļuvis neatkarīgs no jūsu personīgās vēlmes.

  1. KRĀSAS IZJŪTA

1.Iztēlojaties, ka nēsājat dažādu krāsu apģērbu: violētu, zilu, oranžu, melnu, gaiši zaļu, dzeltenu un baltu.

2.Sajūtiet, kā jūs ietekmē tā vai cita krāsa, kādas sajūtas tās izsauc. Tas aizņems dažas minutes.

3.Kura krāsa liek jums justies labi?

4.Kādas izmaiņas rada tā vai cita krāsa? Kādu reakciju izsauc dažādas krāsas?

5.Tagad mēginiet izpildīt šo vingrinājumu ar aizvērtām acīm.

“JĀ” UN “NĒ” SAJŪTAS

1.Neatkarīgi no tā kur atrodaties šajā brīdī, atbrīvojat ķermeni, nostājaties taisni un noskaņojaties uz sevi un savām izjūtām:

  • jūsu poza;
  • jūsu elpošana; jūsu sirds ritms;
  • jūsu enerģētiskais lauks;
  • jūsu muskuļu spriedze;
  • jūsu ķermeņa ritmi.

2.Tagad padomājiet par patīkamu situāciju, kas notikusi jūsu dzīvē, un sajūtiet, kā jūtas ķermenis.

3.Pēc tam padomājiet par kaut ko sliktu vai pat briesmīgu, kas bijis jūsu dzīvē, un atkal noskaņojaties uz sevi un savām izjūtām. Jūs sajutīsiet sevī daudzas atšķirības.

4.Tagad pasakiet skaļi “jā” un atkal noskaņojaties uz sevi un savām izjūtām.

5.Pasakiet skaļi “nē” un noskaņojaties uz sevi un savām izjūtām. Kaut kas mainās jūsos, kad sakat “nē”?

6.Atkārtojiet šo vingrinājumu vairākas reizes, pārslēdzoties no “jā” uz “nē”, kamēr pārliecināsieties, ka uzticaties savām sajūtām, un ka tas, ko jūtat, ir reāli, un jūs neko neizdomājāt. Varat šo vingrinājumu izpildīt arī sēžot, tomēr vēlāk atkārtojiet to stāvot, jo daži momenti var tikt uztverti tikai šādā stāvoklī.

  1. SVARI

1.Iztēlojaties, ka esat svari. Svari atrodas līdzsvarā vai nē?

2.Ja svari nav nolīdzsvaroti, iztēlojaties dažādas krāsas. Kura krāsa atjauno jūsu svaru līdzsvaru?

3.Kad noteiksiet pareizo krāsu, uzvelkiet šīs krāsas apģērbu vai vienkārši nolemjiet to izdarīt. Tā var būt šalle, zeķe vai krāsaina papīga gabals. Ja neviena no krāsām nepalīdzēs nolīdzsvarot jūsu iekšējos svarus, paņemiet krāsu, kura strādā vislabāk, un iztēlojaties dažādus aromātus. Aromāti kopā ar krāsām nolīdzsvaros jūsu iekšējos svarus. Kad jūsu iekšējie svari atrodas līdzsvarā, iztēlojieties, ka uzliekat kaut ko nelielu vienas puses kausā, un pavērojiet, kā kausi pārvietojas. Pēc tam ielieciet lielāku smagumu, un beidzot, ļoti lielu smagumu. Tāpat iespējams, ka jūsu svari vienmēr būs vienā un tajā pašā stāvoklī, neatkarīgi no tā, kādu smagumu jūs uzliekat savā iztēlē. Tas nozīmē, ka atrodaties inerces stāvoklī: jums ir iekšējie bloki (enerģija neplūst brīvi). To var labot, nolīdzsvarojot svarus, kā jau aprakstīts, un izdziedināties. Izmantojot krāsas, aromātus vai augu tējas, jūs varat iziet no šī iekšējās inerces stāvokļa. Process ir diezgan vienkāršs:

  • ja esam līdzsvarā, tad arī iekšējie svari ir līdzsvaroti;
  • ja esam stresā, mūsu iekšējie svari ir nelīdzsvaroti;
  • ja atrodamies inerces stāvoklī, svari nekustās, neatkarīgi no tā, vai tie bija līdzsvarā vai nē brīdī, kad sākās šis stāvoklis.

Jūs varat būt šokā, nosalt, just traumas sekas. Dzīves prieks zaudēts un dzīve kļūst par smagu nastu. Tad apstājas laiks. Un laiku jūs izjūtat citādi – nejūtat to tik pat reālu, kā tas ir parasti. Tipiska frāze šajā gadījumā: “Ko?! Vasara jau beigusies? Bet es pat nemanīju…”

MUSKUĻU TESTS

1.Nostājieties taisni un ļaujiet rokām brīvi nokarāties gar sāniem. Atbrīvojiet plecus un rokas.

2.Tagad atbrīvotā stāvoklī paceļam rokas sev priekšā un savienojam. Plaukstas vērstas viena pret otru – tas palīdzēs izmantot īkšķus kā mērinstrumentu. Kad atrodaties līdzsvarā, īkšķi atradīsies vienā augstumā.

3.Atkal nolaižam rokas gar sāniem un neaizmirstam sfērisko redzi.

4.Pasakiet “jā” un vēlreiz savienojam plaukstas sev priekšā. Īkšķi atkal būs vienāda garuma.

5.Atkal atbrīvojam rokas un nolaidiet gar sāniem.

6.Tagad pasakiet “nē” un savienojam plaukstas sev priekšā. Šoreiz īkšķi atradīsies dažādā augstumā. Roku garums būs atšķirīgs. Jūsu ķermenis saka “nē”, jo izjūt stresu, kad sakat kaut ko negatīv.

7.Tagad atkal izpildiet testu ar aizvērtām acīm. Tas nepieciešams, kad gribat kaut ko sajust, jo šādi daudziem labāk strādā iekšējā redze.

Iesākumā atšķirība roku garumā testa laikā nereti var būt diezgan neliela – 1-3cm. Jo vairāk atbrīvojaties, jo biežāk praktizējat, jo lielāka būs starpība starp roku garumu. Bieži novēro atšķirību pat līdz 10cm. Vienkārši atbrīvojieties, un ķermeņa atbildes būs pilnīgi skaidras.

Ar laiku jums vairāk nebūs nozīmes, ko rāda īkšķi, tāpēc ka iemācīsieties uzticēties savam ķermenim. Ja praktizēsiet šo tehniku, kļūsiet par meistarīgu testētāju. Tādā veidā varat runāt ar savu zemapziņu caur ķermeni:

Domājiet par kaut ko pozitīvu, un rokas būs vienāda garuma.   

Domājiet par kaut ko negatīvu, un roku garums būs atšķirīgs.        

Jūsu iekšējais melu detektors vienmēr būs ar jums!

STRESA SĀKUMS

Ja sakat “jā” un roku garums atšķiras, tad iekšēji esat nesabalansēti. Arī iekšējo svaru kauss izskatās ar smagumu vienā pusē. Tad pieliekat smagumu otrā kausā un svari izskatās līdzsvarā, kaut gan abos kausos ir smagums. Tas nozīmē, ka jums sevi jāizdziedina. Vienmēr ir veids, kā tikt galā ar problēmu. Atcerieties: ja apskatat vai iztēlojaties tieši to, kas nepieciešams, stress vai inertums pazūd! Jūsu realitātē vienmēr atradīsies pareizais risinājums. Uzticieties savai intuīcijai. Lūk, daži veidi un līdzekļi, kas palīdzēs dziedināšanā:

  • dzeramais ūdens;
  • apģērba krāsas maiņa;
  • patīkamu situāciju vai ziedu vizualizācija;
  • mūzika;
  • runāt patiesību;
  • meditācija;
  • jogas nodarbības;
  • afirmācijas;
  • lūgšanas;
  • zīmēšana;
  • ūdens procedūras;
  • ”savu” aromātu ieelpošana;
  • zāļu tējas;
  • dejas;
  • meditācija ar kristāliem;
  • Baha ziedu ekstraktu vai homeopātisko līdzekļu lietošana.

Ikvienam kaut kas palīdzēs. Jo stress jādziedina pirmssākumā.

Lai izdodas!                                                                                                                    

 

About SANDRA BALODE

bioenerģētiķe. jogas pasniedzēja. publiciste. E-pasts: sabalo@inbox.lv Tālrunis +371 25917215
Šis ieraksts tika publicēts Garīga izaugsme. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.